Optika Vuksan © 2014

optikavuksan@yahoo.com

Kneza Miloša 67, 22240 Šid 

Pratite nas

na društvenim mrežama

Za lepši pogled na svet

Navešćemo samo nekoliko robnih marki od onih koji se nalaze u našoj stalnoj ponudi: POLICE, LEVIS, GUESS, GIOTTO, SEIKO, ZEISS, GANT, MERCEDES... Pored ovih svetski poznatih, u našoj ponudi su i LOCO, GODO, AVANGLION, ANGELO FUTURO, GREEN, PICALDI, KENVELO, SEMCO i još mnogi drugi!

VELIKI IZBOR OKVIRA

IZBOR KOREKCIONIH OKVIRA

 

Pošto smo precizno odredili odgovarajuću dioptriju, ustanovili vrstu i kvalitet sočiva, za dobre naočare potrebno je izabrati i odgovarajući okvir. Potrebno je, ali ne i dovoljno, da naočare budu samo udobne, nego je bitno da imaju odgovarajući oblik i prikladnu boju kako bi ih korisnik prihvatio i osećao kao neotudjivi deo sebe, kao osobeni izgled po kome je prepoznatljiv. Da bi se to postiglo, mora se znati da postoje tri osnovna tipa oblika lica sa svojim varijetetima, kao i da svakoj varijanti odgovaraju odredjeni oblici i odgovarajuće boje okvira.

Pune, blage i meke crte lica, lepše i bolje izgledaju sa naočarima oštrijih ivica i obrnuto, naočare sa okruglim, odnosno oblim okularima odgovaraju osobama sa oštrijim crtama lica. Osobama sa očima koje su rasporedjene bliže nosu, potrebne su naočare sa izraženijim i tamnijim mostom i obrnuto. U principu, naočare treba da su u suprotnosti sa oblikom lica.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Želimo da za korisnike naših usluga izradimo naočare koje će zadovoljiti sve ove elemente, pa samim tim biti i veoma prikladan modni detalj. Potrudili smo se da naša radnja bude uvek snabdevena velikim brojem modela raznih, u svetu poznatih robnih marki. Pri tome uvek vodimo brigu o različitim mogućnostima naših korisnika, pa zbog toga imamo širok izbor koji će zadovoljiti sve vaše želje, a u isto vreme misliti i na vaše mogucnosti. Dakle, za svaki džep imamo ponešto. Navešćemo samo nekoliko robnih marki od onih koji se nalaze u našoj stalnoj ponudi: POLICE, LEVIS, GUESS, GIOTTO, SEIKO, ZEISS, GANT, MERCEDES... Pored ovih svetski poznatih, u našoj ponudi su i LOCO, GODO, AVANGLION, ANGELO FUTURO, i GREEN, PICALDI, KENVELO, SEMCO i još mnogi drugi. Pored izbora koji imamo u radnji, spremni smo, da na Vaš zahtev pokušamo da nabavimo i neke druge robne marke. Svaka vaša sugestija je dobrodošla i na tome ćemo Vam biti  zahvalni.

PRAVOUGAONO I KVADRATNO, ČETVRTASTO: ovom tipu lica odgovaraju okviri sa okruglim i ovalnim linijama pošto oni odaju vizuelni utisak širine donjeg dela lica (ispod nosa) i čine određeni balans crtama lica.Ukoliko je vilica nešto izraženija, potrebno je izabrati okvir kod koga je naglašena gornja ivica, te da okvir bude pravougaonog oblika ili u obliku elipse (uzan a širok).

OBRNUTI TROUGAO I SRCOLIKO: srcolikom, odnosno licu u obliku okrenutog trougla, odgovaraju pravougli i kvadratni okviri sa što širom donjom ivicom. Boja okvira mora biti izraženija u gornjem delu kako bi odavao  utisak veće širine donjeg dela lica. Potpuno svetle boje i naočare bez okvira takodje mogu postići isti efekat.

OVALNO I OKRUGLO: osobama sa okruglim tipom lica

odgovaraju okviri kvadratnog oblika odnosno sa izraženim uglovima,

pošto odaju vizuelni utisak vitkosti. Osobama sa ovalnim licem,

u principu odgovaraju praktično svi oblici okvira.

Boju, oblik i položaj mosta birati u skladu sa crtama lica.