Optika Vuksan © 2014

optikavuksan@yahoo.com

Kneza Miloša 67, 22240 Šid 

Pratite nas

na društvenim mrežama

Za lepši pogled na svet

Pregled očiju i redovnu kontrolu dioptrije, kao i kontrolu opšteg zdravstvenog stanja, potrebno je obaviti bar jednom godišnje. Ovo je potrebno obaviti čak i za osobe koje, na prvi pogled, nemaju primetnih problema sa vidom, a posebno ako osoba duže vreme u toku dana provodi ispred ekrana računara, ili na bilo koji način ima učešća u saobraćaju.

 

Najčešće, pre prvog optometrijskog pregleda, osobe sa problematičnim vidom nisu ni svesne svoga hendikepa, i obično je prva reakcija: “E pa ja sam mislio-la da vidim“ što je, nažalost, istina. Nisu bili ni svesni koliko, uz upotrebu očnog pomagala, svet izgleda lepše i kakvu su opasnost po okolinu, a pogotovo kao učesnici u saobraćaju, predstavljali.

 

 

Optometrijski pregledi koji podrazumevaju testiranje vida, kontrolu i određivanje dioptrije, su besplatni za sve građane i nisu uslovljeni nabavkom očnog pomagala, odnosno izradom naočara ili kupovinom kontaktnih sočiva.

 

OPTOMETRIJSKI PREGLEDI

Optika “Vuksan” poseduje svu  potrebnu i neophodnu opremu za kvalitetan optometrijski pregled očiju i testiranje vida, pa se dioptrija može utvrditi za

veoma kratko vreme. Naime, ukupan proces je gotov za svega nekoliko minuta.

 

Nakon precizno utvrđene dioptrije i obaveznog razgovora o Vašim potrebama, željama i mogućnostima, možemo pristupiti izboru očnog pomagala (naočara ili kontaktnih sočiva). Kada odredimo tip kontaktnih ili sočiva za korekciju vida, kao i korekcionih okvira, pristupićemo izradi naočara. Sve ove radnje, u najvećem broju slučajeva, a u zavisnosti od vrste i tipa sočiva (standardna ili sočiva sa posebnim specifičnostima koja zahtevaju specijalnu izradu), mogu da budu završene u roku od samo nekoliko časova ili najkasnije za nekoliko dana.